Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 fredag 17.5.2024
 Grattis Rebecka, Hagar
15.4.2002 08:16:15 / LF
Johan Prinsén årets växthusodlare
Tomatodlaren Johan Prinsén i Pjelax, Närpes, betecknas som en aktiv och duktig representant för sin yrkeskår. Vid fyllda 31 år har han redan hunnit odla tomater i egna växthus i tio år. För sina förtjänster tilldelades han utmärkelsen Årets producent av växthusgrönsaker på ÖSP:s vårmöte i måndags.
I motiveringarna till utnämningen sägs att: Johan Prinsén är känd som en mycket skicklig tomatodlare som producerar tomater av god kvalitet. Prinsén är också aktivt engagerad inom producentorganisationen och fungerar som viceordförande för Närpes Trädgårdsproducenter.
- Visst var det en överraskning för mig när trädgårdsombudsman Bo Linde ringde och informerade mig om utmärkelsen. Inte vet jag om jag har gjort något speciellt för att förtjäna det här, säger han anspråkslöst.
Johan är växthusodlare i andra generationen och för honom var yrkesvalet klart i ett tidigt skede. Växthusen driver han tillsammans med sambon Anne Ingström. De har tre anställda.
- Här i byn Pjelax håller växthusanläggningarna en rätt hög klass och det är viktigt med tanke på kommande generationsväxlingar. I södra Närpes finns det ganska många unga växthusodlare. Men överlag börjar odlarkåren vara på äldre sidan och nyrekryteringen är inte helt lätt.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab