Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 fredag 17.5.2024
 Grattis Rebecka, Hagar
8.4.2002 08:17:23 / LF
Maltkornet ännu utan avtal
Trots att producenterna och mälterierna har närmat sig varandra blev det inget avtal om maltkornet under mars månad.
- Förhandlingar pågår i praktiken hela tiden, men officiellt träffas vi i mitten av den här månaden säger ordföranden för MTK:s maltkornssektion Hannu Virtanen.
Så sent som förra veckan gav Hannu Virtanen ett erbjudande åt maltkornsindustrin på 132 euro per ton som grundpris. Det skulle bli en höjning med 2,50 euro per ton jämfört med grundpriset senaste odlingsår. Maltkornsindustrin lär ha kommit till mötes med en höjning på 1 euro per ton.
- I fråga om kvalitetstilläggen har vi i stort sett uppnått enighet, uppger Hannu Virtanen. Han säger att producenterna har prutat en del på sitt ursprungliga krav i fråga om grundpriset.
- Men något till ska vi nog ha, slår han fast.
Trots att vårbruket börjar närma sig understryker Hannu Virtanen, att producenterna inte bör skriva odlingskontrakt så länge branschen inte har ett avtal. Också NSP:s spannmålsutskott, som höll möte i onsdags, påminner spannmålsodlarna om att man ska vänta med att skriva kontrakt tills förhandlingarna är slutförda.
- Det är viktigt att man inte skriver kontrakt förrän det finns ett avtal, kommenterar ordföranden Gösta Lundström. Det skulle nämligen sätta producenternas förhandlare i ett sämre läge.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab