Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 fredag 17.5.2024
 Grattis Rebecka, Hagar
5.4.2002 / LF
Dags söka kvoter för dikobidrag
Ansökningstiden för kvoter och tilläggskvoter för dikobidrag inleds nu på måndag den 8 april och pågår till och med den 30 april.
Det är till den TE-central, där gården finns, man ska lämna in ansökan, på Åland är det Ålands länsstyrelse. Det är blankett nummer 120 som ska fyllas i. Om man skickar ansökan med posten ska brevet vara stämplat den sista ansökningsdagen och adresserad till rätt myndighet. När kvoter och tilläggskvoter för dikobidrag fastställs beaktar myndigheterna de bidragsberättigade dikor och kvigor som producenten har vid den tidpunkt då ansökan lämnas in.
Bidragsrätterna för dikor kan dessutom beviljas en producent som investerat eller som har planer på att investera för att inleda dikoproduktion eller utvidga sin produktion. En producent, vars kvot för dikobidrag på grund av särskilda omständigheter inte motsvarar den faktiska situationen på lägenheten, kan också få bidragsrätt. När bidragsrätter beviljas ska i alla fall beaktas vad som bestäms om procenten för det årliga kvotutnyttjandet.
Innan kvoterna och tilläggskvoterna för dikobidrag fastställs ska TE-centralerna senast den 15 juni skicka uppgifterna om sökta kvoter till jord- och skogsbruksministeriet.
Ministeriet gör sedan ett sammandrag av de bidragsrätter som sökts i hela landet och kontrollerar att de kvoter som fastställs på grundval av ansökningarna inte överstiger landskvoten. Om det sökta antalet bidragsrätter ändå överstiger det antal, som finns att dela ut, beskärs alla de sökta bidragsrätterna relativt sett lika mycket.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab